26 september kl 08.00, tid för OVK

Torsdagen den 26 september 2019 kommer en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och energideklarationer genomföras.

Torsdagen den 26 september 2019 kommer en OVK och energideklarationer genomföras i lägenheterna/lokalen/fastigheterna. Kontrollen och besiktningarna är relativt omfattande och tar både styrelseengagemang och pengar, 20 000 kr (betalas av föreningen), i anspråk, därför är det extra viktigt att du som lägenhetsinnehavare/hyresgäst ger tillträde till din bostad, om inte, måste besiktningspersonalen göra ett återbesök som du kommer att debiteras för. Läs PDF-fil nedan!

OVK görs för att du som boende i fastigheten skall ha tillgång så bra ventilation som möjligt. Vid kontrollen kommer besiktningspersonen att kontrollera alla lägenheters ventilations ut- och inflöde för att bedöma ventilationens kvalité. OVK måste, enligt lag, genomföras vart 6:e år.

Energideklarationen görs för att vi skall redovisa att föreningen inte ”eldar åt kråkorna” och att vi utnyttjar vår köpta energi på bästa sätt. Energideklarationen måste, enligt lag, genomföras vart 10:e år. Eventuella frågor kring detta kontakta gärna mig/ Andrea Hallencreutz

Avisering OVK PDF-fil