Aktiviteter i februari

Prioriterat underhåll och Systematiskt brandskyddsarbete på agendan.

Underhåll i fastigheterna

Vi har redan hunnit en bit in i 2022 och det är hög tid att ta tag i arbetet med underhåll i fastigheterna. I årets budgeterade och prioriterade underhållsarbete siktar vi på att följa upp och genomföra åtgärder som planerats under tidigare år för att förbereda inför större underhållsarbeten som ligger planerade 2023 och framåt. 

Ett viktigt led i underhållsarbetet är inhämtningen av offerter för att kunna jämföra entreprenörer och priser. På Aktivitetssidan på webben kan du läsa mer om underhållsarbetet 2023

På webben hittar du också närmare information om inhämtningen av offerter:

Offertinhämntning

Vill du delta i underhållsarbetet, från offertinsamling till genomfört underhåll?  Välkommen att höra av dig till föreningens underhållansvarige Johanna Nylander .

Systematiskt Brandskyddsarbete

Under 2020 gjordes en brandskyddsbesiktning av extern part som resulterade i en rad rekommendationer för att förhindra brand- och olycksfallsrisker i fastigheterna bland annat rekommenderades föreningen att bilda ett SBA-team (systematiskt brandskyddsarbete) som har till uppgift att säkerställa att brandsäkerheten och olycksfallsskyddet inte riskeras. 

Enligt lag är man som fastighetsägare skyldig att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Under 2020/2021 rensades de gemensamma utrymmena på lösa- och privatföremål som utgjorde brandfara och risk för olycksfall, brandtätning utfördes, skyltar sattes upp för att bl.a. tydliggöra utrymningsvägar samt att man tillsatte ett SBA-team.

SBA-teamet består av Tore Svensson i 5.an och Christer Rönnblad i 7.an. För att underlätta SBA-teamets genomgång av fastigheterna kvartalsvis togs en SBA-rutin fram. I praktiken innebär SBA-rutinen bl.a. att Tore och Christer fortlöpande säkerställer att; brandskyddsutrustningen fungerar och att inga privata- obehöriga- och lösa föremål återfinns i de gemensama utrymmena samt att man varje kvartal lämnar in en skriftlig rapport till styrelsen där man bl. a. kommenterar eventuella avvikelser och åtgärder. Vill du veta mer om föreningens SBA-rutin så hittar du den här. 

Som ett led i SBA vill vi påminna er om att kontrollera era brandvarnare i lägenheterna och säkerställa att de fungerar. Saknas brandvarnare i din lägenhet? Då ber vi dig att omgående köpa brandvarnare och lämna kvittot till styrelsen så ombesörjer föreningen kostnaden.

Trappstädning
Städningen av trapphusen och fönsterglasen i entrédörrarna har inte fungerat under en längre period. Andrea Hallencreutz haft en dialog med städbolaget och sett till så att  de nu har storstädat trapphusen, rengjort väggarna, pustsat fönsterglasen i entrédörrarna samt att de lovar på bättring framöver.✅

Byte av elmätare

I slutet av januari byttes samtliga elmätare i föreningen ut av Ellevio. ✅

Save the date
Föreningsstämma och städdag: 8 maj