Det är något stort på gång...

Sol och värme har gjort sitt och trädgården står i full blom. Det är också ett gott tillfälle att förbereda inför blötare dagar...

... därför har vi tagit tillfället i akt och jobbat vidare med åtgärder enligt vår underhållsplan. För att förebygga att fukt ansamlas vid stuprörerns utlopp och ligger kvar mot fasaden har Andrea Hallencreutz och José Eljuri utfört arbeten på parkeringssidan. Åtgärdena rekommenderades vid besiktningen av fastigheterna och är inkluderade i vår underhållsplan.

Vad har gjorts? Till vänster om 7:ans trappa har ränndalsplattor lagts för att leda bort vatten från stupröret och ut mot parkeringsplatsen. Det ligger ett lager med sand på ränndalsplattorna, som med tiden försvinner ner i sprickorna mellan plattorna och därmed stabiliserar dom. Ett förlängt stuprör har också lagts till höger om 5:ans port för att leda bort vatten från fasaden ut mot berget. För att förhindra att skadedjur tar sig in in i stuprören som går under grusplanen och ut mot berget har Andrea Hallencreutz täckt mynningarna på stuprören med nät. Näten kommer att behöva kontrolleras vid städdagarna vår och höst för att förhindra att dom täpps igen av löv eller annat material från stuprören. 

Sist men inte minst, något stort på gång: håll utkik efter fler "solar" som snart slår ut i 5:ans trädgård. Dom växer så det knakar. 

Foto: Andrea Hallencreutz