Förbättrad ventilation, vindsutrymme, besiktning m m

Förbättringar av ventilation


För att förhindra att bränslelukt/avgaser fortsätter att sippra ut i trapphuset i 5.an har styrelsen anlitat Ventkontroll för tätning av den öppna ventilationen som idag är mellan mellan toaletten på n.b i 5.an och garagen.

Ventkontroll skall även montera en ventil så att frånluftsfläkten i torkrummet kan blåsa ut den varma och fuktiga luften. Så som det är nu så blåser den endast luften mot luckan och stannar kvar i rummet vilket har lett till att kakelplattor har lossnat från väggen. Ventkontroll anmärkte även på att det satt mycket damm och ludd i fläktarna vilket de upplyste om att det påverkar livslängden negativt och kan även leda till brandfara.

Styrelsen vill därför uppmana att vi städar enligt de föreskrifter som finns och att båda fläktarna rensas minst en gång i månaden.

Preliminärt kommer ventilationsjobbet att utföras någon gång under V.8, information kommer att mailas ut när datum är satt.

Gemensamt vindsutrymme


Styrelsen har beslutat att de som inte får plats med sina originaldetaljer till balkongerna (tex avskiljare/vägg) i sina privata förråd har möjlighet att ställa dem i det gemensamma utrymmet på vinden. Balkongdetaljerna ska märkas med lägenhetsnummer. Föreningen ansvarar ej för dessa detaljer så vill man vara på den säkra sidan så är det privata förrådet som gäller. Vid en försäljning är lägenhetsinnehavaren skyldig att kunna återställa balkongen med originaldetaljer.

Då huset är Grönmärkt av Stockholms stadsmuseum (näst högsta graden) är dessa originaldetaljer viktiga att spara för ev. Framtida bruk.

Ritningar


Samtliga byggnadsritningar från 1931 finns nu på webben under Viktiga dokument.

Besiktning av fastighet och mark


Styrelsen vill påminna om att besiktningsfirman Sustend kommer på besök den 23:e februari för att grundligt gå igenom fastigheten (inklusive garage och lokal) och marken. Besiktningen kommer att resultera i en långsiktig underhållsplan samt en prioriteringsordning för områden som behöver åtgärdas, i syfte att underlätta för föreningen att planera och prioritera underhållsarbeten.