Lite information innan sommaren

I och med ett ökat behov av att få plats med fler barnvagnar i barnvagnsrummet samt att passage till föreningsarkivet ska vara möjligt har Andrea Hallencreutz städat och rensat utrymmet på prylar som inte hör hemma där samt hängt upp hängare för borste/skyffel för att undvika att de hamnar på golvet.

Inga privata föremål förutom barnvagnar får förvaras i utrymmet. Förutom aktivt använda barnvagnar kan gräsklipparen häck- och kanttrimmern och sopborste/snöskyffel förvaras i barnvagnsrummet. Resterande trädgårdsverktyg och stolsdynor m.m. förvaras i trädgårdsförrådet i 7.an. Fäll ihop barnvagnen om den ska förvaras barnvagnsrummet så får fler barnvagnar plats. ✅

Kvar-att-göra från-städdagen: Det finns fortfarande saker kvar att göra från städdagen. Ni som inte deltog på städdagen kan fortfarande bidrag till i att hålla avgiften nere i föreningen genom att ta er an några uppgifter som inte är utförda. De uppgifter som fortfarande inte är fixade per den 30/6 kommer läggas ut externt och kostnaderna för det kommer belasta föreningens redan ansträngda ekonomi.

Myror i 5.ans källare: I samma veva som det blev varmare ute hörde flera medlemmar av sig och informerade att myror hade vaknat till liv och kom upp från springorna och hålen vid 5.ans entrégång från trädgården och källare och skräpade ned. Andrea Hallencreutz har fogat springorna och hålen med betong och fog samt placerat burk med myrr i gången för att vara på säkra sida. ✅

Tvättstugan: Styrelsen har förtydligat städinstruktioner och rutinerna för tvättstugan bl.a. har tiden för ta-över-någons-bokade-obrukade-tvättid kortats ned från 45 min till 30 min. Helene Nilsson har köpt in rengöringsmedel och ny golvmopp till tvättstugan. Tack Helene! ✅

Andrahandsupplåtelse av lägenhet: Föreningens regler avseende andrahandsupplåtelse/ andrahandsuthyrning har förtydligats av Andrea Hallencreutz. ✅

Växtstöd: Kolla in föreningens finaste växtstöd, står vid 5.ans parkeringen, som Camilla Ringström Lindh har byggt i väntan på att nytt växtstöd (2 m högt) köps in. 

På G

Vädringsbalkongen 5.an: Vädringsbalkongen behöver inom närtid att renoveras eftersom balkongplattan är dålig och risk finns att delar kan lossna. Camilla Ringström Lindh ansvarar för offertinhämtningen.

Lokalen: På stämman informerades att personen som hyr lokalen sagt upp sitt hyreskontrakt i november 2021, vilket innebär att lokalen från och med 1 juli 2022 kommer stå redo för renovering. Lokalen behöver målas och vissa delar av pentryt bytas. För att lokalen snabbt ska kunna hyras ut igen och generera intäkter till föreningen kommer lokalen förhoppningsvis renoveras under sommaren.

Andrea Hallencreutz som ansvarar för renoveringen tar gärna emot rekommendationer på målare och snickare för att hämta in offerter. I samband med ny hyresgäst och nyrenoverad lokal kommer hyran att höjas.

P-avgifter. Då föreningen har höjt garagehyran kommer även p-avgiften att höjas. Christer Rönnblad arbetar med att se över p-avgifterna i området och sammanställa dessa och därefter kommer styrelsen fatta beslut om ny avgift.

Reglercentralen i fjärrvärmecentralen:  Flera medlemmar har hört av sig angående status gällande åtgärd avseende fjärrvärmen. Som nämnts i tidigare nyhet måste reglercentralen bytas vilket kommer innebära en obudgeterad kostnad på runt 80 tkr. Johanna Nylander ansvarar för offertinhämtningen. 

Trädgårdsförrådet Trädgårdsgrupp 5 & 7 kommer städa upp och skapa ordning och reda i trädgårdsförrådet i 7.an där just nu kaos råder. 

Vindarna. Vill även passa på att påminna om att vinden i 7.an skall vara tömd på privata föremål innan den 30 juni 2022.

Inbrott: Sommarmånaderna innebära högkonjunktur för inbrott i området därför kan det vara bra att hålla koll på vilka som rör sig i fastigheten, parkeringen och trädgården.