Nyhet augusti

Augusti månad erbjuder tillfälle att fortsatt njuta av sommaren ytterligare några veckor. I föreningen har sommaren varit ett tillfälle till en rad aktiviteter, som ni kan ta del av i månadens nyhetsbrev från styrelsen. 

Vindsförråd, påminnelse! 

Vi har i en tidigare nyhet frågat vem som använder sig av de två förråd markerad med frågetecken (se skiss) men inte fått något svar. Är det du som använder dig av dessa förråd, hör gärna av dig till styrelsen. Om ingen hör av sig till styrelsen innan den 1 september klipper vi låsen till förråden.

Rutin för utlägg

Innan man gör ett utlägg, där man vill att föreningen ska stå för det, se till att få ett godkännande från styrelsen. Detta för att säkerställa att du får tillbaka ditt utlägg. Utlägg på mindre belopp, under 500 kr, som batterier, städmedel utrustning, plantor behöver inget godkännande innan. Instruktioner finns på webben.

Pågående nyckelinventering

Nyckelinventeringen som inleddes på årsstämman i maj är fortfarande inte klar. Det är inte alla nycklar som har redovisats än till nyckelansvarig. 

Målning av balkongräcken

Varma temperaturer och sol har erbjudit goda förutsättningar för målningen av balkongräckena, något som också är ett prioriterat underhållsarbete. Ett stort tack till alla er som under sommaren har målat egna och gemensamma balkongräcken. Under perioden har Helena slipat och målat sina balkongräcken och Anders och Camilla har tillsammans ombesörjt slipningen och målningen av räcket på vädringsbalkongen, stort tack till er för att ni bidrar till att hålla föreningens kostnader nere. 

Ta del av status för målningen på webben här>>>

Har du målat dina balkongräcken? Kontakta Johanna, underhållsansvarig, för besiktning. 

Än är vi inte i mål! Sista datum för målning av samtliga balkongräcken är den 31 augusti. Det gäller såväl balkonger, franska balkonger och räcken i gemensamma utrymmen, såsom vädringsbalkongerna. Instruktioner för målning hittar du som bekant i tidigare nyhet på webben här>>>

En vänlig påminnelse om att frivilliga sökes till målning av vädringsbalkongerna i 7:an. Kontakta styrelsen om du vill bidra med målning. 

Avgift för parkering

En genomgripande översyn har gjorts av avgiften för parkeringsplats och ett beslut har fattas att höja avgiften för parkeringplats till 700:-/mån med en 7% årlig höjning. Arbetet med översynen av avgiften påbörjades av fg styrelse och har slutförts av innevarande styrelse. 

From den 1 april 2023 kommer en avgift om 200:-/mån med 7% årlig höjning att tas ut för parkering av moped. 

Portkod

Arbetet med att stärka säkerheten i fastigheten pågår löpande och som ett led i det arbetet kommer trappteamet att ombesörja byte av portkod under augusti månad. Trappteamet (Helene, Henrik, Christer) återkommer inom kort med information inför genomförande av bytet. 

Skräp på 7:ans vind bortforslat

I tidigare nyhetsbrev har vi påmint om att tömma 7:ans vind på privata föremål. Vid genomgång noterades att det fortfarande fanns efterlämnade föremål på vinden. Stort tack till Camilla och Christer som ombesörjt bortforslande av skräp och efterlämnade föremål i den gemensamma utrymmet på 7:ans vind. 

7:ans källarport

Christer har sett till att låset till 7.ans källardörr äntligen fungerar igen. Tack Christer att du sett till att fixa detta. ✅

Tvättstuga/torkrum

På grund av brandrisken påminner vi om vikten att man månatligen rensar bägge fläktarna och avfuktaren från damm.  

Ny medlem i Trädgårdsgruppen

Trädgårdsgruppen har fått välbehövd försträkning av Carina C i 7:an. Varmt välkommen Carina och tack för ditt engagemenag!

Vad har styrelsen arbetat med under sommaren?

  • Offertinhämtning avseende åtgärd för 5:ans vädringsbalkong utförs av Camilla
  • Offertinhämtning avseende fönstermålning utförs av Johanna
  • Offertinhämtning reglercentralen i fjärrvärmecentralen utförs av Johanna
  • Offertinhämtning avseende besiktning av gasledningar utförs av Christoffer
  • Camilla har tagit in prisuppgifter avseende fönstergaller till tvättstugan
  • Besiktigat garage 540  ✅
  • Besiktigat lokalen ✅

Sist men inte minst...

Save the date - Höststäddagen går av stapeln den 9 oktober