Nyhet december

Jultider nalkas och innan vi välkomnar det nya året vill vi i styrelsen informera om pågående och kommande aktiviteter i föreningen. 

Budget:

Jämfört med föregående års budget (per 2022) ligger budgeteringen till enligt nedan (sammanfattande delar, allt är inte med):

Ökad budget på avgifter i och med höjningar på avgifter (lägenhetsavgift, garage, parkeringsplats).

Ökad budget på flertalet av föreningens kostnader (i och med det rådande världsläget lär kostnader öka), exempel på sådan kostnad är taxebundna kostnader.

Budgeterat för fönsterrenovering, byta styrventiler i fjärrvärmecentralen och renovering av garageportar.

Vädringsbalkong

Renoveringen av vädringsbalkongen har pågått under några veckor och under den tiden har 5:ans por mot parkeringsplatsen varit avstängd. Renoveringen av vädringsbalkongen är en viktig underhållsåtgärd, genomförd i enlighet med föreningens underhållsplan. Några av åtgärderna som har genomförts omfattar borttag av bottenplattan, omgjutning, ny fotplåt, samt slipning och primning ytan inför tätskiktsläggning. Arbetet beräknas vara slutfört inom nårgra veckor. Parkeringsplatserna kan åter användas som vanligt men skulle det finnas behov av att flytta på bilarna återkommer styrelsen med information. 

Nyckelpant:

Här kommer ytterligare en påminnelse om att panten skulle varit insatt senast den 1 december 2022. De nycklar man inte behöver och inte sätter in pant för ska lämnas tillbaka till Nyckelansvarig. Närmare instruktioner hittar du via följande länk:  Så gör man för att sätta in pant.

Luftning av element

Under året har det som bekant pågått flera arbetet relaterat till värmesystemet. Efter inrådan av tekniker som varit på plats och kalibrerat systemet vill vi påminna om vikten av att alla medlemmar genomför luftning av samtliga element innan årsskiftet. Luftning av elementen bidrar bl a till ett bättre flöde och jämn värme i elementen. Luft i elementen kan även bidra till att elementen susar och låter. 

God Jul 

Styrelsen önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!