Nyhet december

I årets sista nyhetsbrev kan du läsa om utförda aktiviteter och information efter årsskiftet. 

Skottningsschema

Skottningsschemat för vintern -23/-24 har skickats ut och finns även tillgängligt på anslagstavlorna i 5:an och 7:an, samt på hemsidan (Inlogg krävs): https://ahlviken57.bostadsratterna.se/medlemmar/skottning-och-sandning

Skottning och sandning bör ske så snart som möjligt efter snöfall eller om det är halt ute för att minimera risken för halkskador för medlemmar och besökare. Har du inte möjlighet att ansvara för skottning och sandning under dina tilldelade veckor, byt vecka med någon granne som kan och ändra på listan manuellt.

Snötyngda häckar

December månad bjöd på ymnigt snöfall från start, vilket utsätter våra vackra häckar runt trädgården för påfrestning. Tung snö gör att häckarna tyngs ner och risken för att grenar knäcks är stor. För att skydda våra häckar behövs allas hjälp! Ta  en sväng förbi trädgården regelbundet och ser du att häckarna är snötyngda, sopa eller skaka ner snön, så ska häckarna stå sig starka till våren.

Byte av portkod och inloggningsuppgifter

Under december utfördes byte av portkod, en viktig del i arbetet med säkerhet. Tack till Helene Nilsson i Trappteamet, som ombesörjde bytet.

Även inloggningsuppgifter till hemsidan byttes.

Trivsel- och ordningsregler

Alla medlemmar ansvarar för att känna till och följa föreningens ordningsregler för vår gemensamma trivsel. Ordningsreglerna berör både hur vi använder våra gemensamma utrymmen och vårdar vår utrustning, men även att man undviker störande aktiviteter och ljud.

Läs föreningens ordningsregler på hemsidan (Inlogg krävs): https://ahlviken57.bostadsratterna.se/system/files/ahlviken57_bostadsratterna_se/ad1d22003ae303ca412faac1f1f0f1b1/Ordningsregler.pdf

Tvättstugerutiner

Styrelsen vill påminna om tvättstugerutinerna, som finns tillgängliga i tvättsugan och på hemsidan. Städning av utrustningen är viktig för att underhålla vår utrustning och minska brandrisken genom att rengöra filter i torktumlaren och fläkten i torkrummet. Därför är det viktigt att den medlem som har det första bokade tvättpasset i månaden utför månadsstädningen och noterar att städningen är utförd i tvättlistan.

En särskilt påminnelse om att tvättning endast är tillåten mellan kl 08:00-21:00.

Läs föreningens ordningsregler på hemsidan (Inlogg krävs): https://ahlviken57.bostadsratterna.se/medlemmar/tvattstuga

Motioner inför årsstämman

Styrelsen påminner om att motioner som man önskar få behandlade under föreningsstämman ska inkomma till styrelsen senast den 1 februari, 2024. Motioner skickas till styrelsmailen.

God Jul och Gott nytt år!