Nyhet maj

Det är inte långt kvar till årsstämman nu, detta blir den sista nyheten innan stämman. Denna nyhet handlar om åtgärder som har blivit klara under den senaste månaden, påminnelse om årsstämma och städdag, några större uppdrag som styrelsen skulle uppskatta hjälp från medlemmarna, några kom ihåg och en rekommendation att byta tätningslister.

Utförda underhållsåtgärder åtgärder denna månad

  • Styrelsen har hämtat in offerter och varit i kontakt med entreprenören kring renoveringen av kakelväggarna i torkrummet. Kakelväggarna i torkrummet är åtgärdade. 
  • Styrelsen har även hämtat in offerter för att förbättra takavrinning på parkeringen genom att stuprören förlängts. Inom kort kommer även takavrinningen i trädgården att åtgärdas.

  • Trappräcket i 7:an som varit löst under en längre tid har åtgärdats. 

  • Eftersom intresset för att cykla så har Joel köpt in två cykelställ som är placerade på parkeringssidan och i 5:ans trädgård. 
    Christoffer har köpt in ett cykelställ som är placerat i 7:ans trädgård

  • Styrelsen har i samråd med jurist tagit fram ett standardkontrakt för garagehyra.

  • Styrelsen har arbetat med att få ihop sammanställningen av årsredovisningen för år 2020

  • Efter besiktningen av fastigheten som genomfördes av Sustend i februari har styrelsen tagit fram och antagit en åtgärdsplan. 

Årsstämma och städdag

Vi påminner om att den 9 maj kl 10:00 har vi årsstämma i 5:ans trädgård. Kom ihåg att ta med alla era medlemsnycklar, papper och penna. Efter årsstämman så påbörjar vi städdagen. Det som inte blir klart på städdagen läggs ut på entreprenad. Har man varken tid eller möjlighet att delta kan man, om man vill, bidra med en frivillig summa pengar.

Fyra större uppdrag som styrelsen gärna tar hjälp av från medlem

I en närmare framtid, under 2022 så har vi många planerade underhåll. Fyra exempel på detta är byte av garageportar, målning av fönster och fönsterdörrar, målning av balkongräcken och byta av takfönster. Styrelsen skulle uppskatta om någon medlem kan tänka sig att ta fram offerter för dessa fyra arbeten. Tre offerter per arbete behöver inhämtas.

Kom ihåg

Kom ihåg att hålla utrymningsvägar fria, för att om en olycka skulle ske så är styrelsen skyldiga ifall utrymningsvägar är blockerade. Underhållsarbete av stuprören på parkeringen är nyligen utfört. Tänk då på att det är viktigt att ytan framför stuprören hålls öppen och fri från föremål. Detta för att stuprören precis har blivit åtgärdade och vi vill bibehålla en så lång livslängd som möjligt på dessa. Därför bör moped, cyklar och cykelställ ställas till höger om om stuprören. Kom ihåg att det finns gott om utrymme att parkera cyklar i de nya cykelställen som finns uppställda i 5:ans och 7:ans trädgård.

Tätningslister fönster

Från underhållsplanen nämns att tätningslister bör bytas inom en snar framtid, vi rekommenderar medlemmarna att åtgärda detta, för att samtliga fönster ska fortsätta hållas i ett enhetligt gott skick.