Nyhet mars

Vi är redan inne i mars och börjar se dom första, trevande vårtecknen, med ljusare dagar och snödroppar som söker sig upp ur jorden. Våren är också en tid av mycket aktivitet i styrelsen och föreningen. Ta del av viktig information i nyhetsbrevet. 

Styrelsens arbete

Tiden innan och efter årsskiftet innebär en period av mycket aktivitet i styrelsen, utöver det löpande arbetet med underhåll och andra uppgifter relaterade till skötseln av fastigheterna. Under januari och februari har styrelsen arbetat fokuserat med framtagandet av årsredovisningen och förberedelser av underlag inför årsstämman. 

Save the date - årsstämma och städdag

Styrelsen påminner om årsstämman och vårens städdag lördagen den 4/5. 

Utöver årsstämman är städdagen en viktig aktivitet i föreningen, då vi gör ett gemensamt ryck för att underhålla fastigheten, gemensamma utrymmen och utrustning, samt förbereder trädgården inför sommaren. Aktiviteterna som föreningens medlemmar utför under städdagen är viktiga för att hålla kostnaderna nere, särskilt med tanke på generellt ökande utgifter under det generellt rådande ekonomiska läget i vår omvärld. Vi hoppas på stor uppslutning av så många som möjligt. 

Styrelsen återkommer med närmare information inför årsstämman, samt aktivitetslistan inför den direkt efterföljande städdagen. 

Sophantering och återvinning

Som ni säkert har märkt har det i föreningen varit återkommande fullt i båda soptunnorna och locken går inte att fälla ner.

Styrelsen har följt detta under en period och noterat att det ofta slängs PET-flaskor som går att panta och kartonger av olika storlekar som kan återvinnas. Både PET-flaskor och kartongerna är dessutom skrymmande och tar mycket onödig plats i soptunnorna. Läs mer om vad som gäller för avfallshantering, bla för kartonger, plast och PET, här>>> .

Det slängs även en del organiskt avfall i soporna som enligt lag sedan 2023 ska återvinnas (läs mer här>>>). Föreningen har ett separat kärl för kompost och påsar finns att hämta i föreningens förråd i källaren i 7:an. Återvinningskärlen på Alvikssvägen ligger dessutom endast ett stenkast från våra fastigheter - utnyttja dom för återvinningsbart material. 

Om sopsituationen fortsätter, med nedtryckta sopor som går att källsorteras och återvinnas, kan föreningen bli tvungen att betala vite och/eller utöka mängden sopor vi betalar för, en ytterst onödig kostnad för föreningen då vi betalar för att slänga sopor som enligt lag ska återvinnas. 

Vi uppmanar alla medlemmar i föreningen att bidra till att hålla kostnaderna nere och att bidra till en renare och mer hållbar miljö genom att aktivt källsortera matavfall, återvinningsbara material och att hålla nere mängden sopor i våra sopkärl, som är avsedda för hushållssopor. 

Ny medlem i föreningen

Den 15 maj välkomnar vi ny medlem i föreningen Denise Lövqvist, som flyttar in i lägenhet 700 (Krube) i 7:an.