Nyhet oktober

Vi har kommit en bit in i oktober och i föreningen pågår det flera aktiviter som du kan läsa om i nyhetsbrevet. 

Höstens städdag

Stort tack till alla som deltog på höstens städdag den 9 oktober. De gemensamma städdagarna anordnas två gånger per år och är inte bara en dag då vi får en möjlighet att träffas som grannar utan bidrar till att hålla kostnaderna nere i föreningen. 

Det var stor uppslutning och gott engagemenag kring aktiviteterna. Vi checkade av merparten av punkterna i aktivitetslistan så nu återstår det ett fåtal utestående punkter.

Hade du inte möjlighet att delta på hösstäddagen? Följande punkter kvartsår i 5:an - tvättstugan, vind och i 7:an trädgårdsförrådet, källargolv, torkrum. Närmare information om vad som behöver göras för respektive punkt finns i tidigare nyhet här>>>

Målning av balkongräcken

Snart är vi i mål med målningen av fastighetens balkongräcken, en viktig insats som bidrar till att hålla kostnaderna för underhåll nere. Vilken skillnad det gör rent visuellt, men också för att ta hand om och skydda fastighetens vackra balkongräcken mot väder och vind. Stort tack till alla som målat balkongräcken hittils. Status för balkongmålningen hittar ni här>>> 

När ni målat klart, hör av er till Johanna för besiktning. 

Besiktning av gas

Den obligatoriska besiktnngen och genomgången av gasledningarna i föreningens gemensamma utrymmen har genomförts. Christoffer deltog vid besiktningen, då bl a uppmärkning av gasledningar gjordes. 

SBA

En viktig del i det förebyggande arbetet för att stärka brandsäkerheten i fastigheten är den kvartalsvisa SBA rutinen, vilken innebär att SBA teamet går igenom en checklista och återrapporterar eventuella observationer eller avvikelsen till styrelsen. Tack Christer för din genomgång!

Byte av portkod

Trappteamet ansvarar för att utföra byte av portkod regelbundet. Vi tackar Helene och Helena som som utför bytet, som tidigare kommunicerats via mail.

Vad jobbar styrelsen med just nu?

Under hösten har styrelsen haft fokus på flertalet prioriterade frågor, bl avseende ekonomin och budgetarbetet inför 2023 samt underhåll som behöver genomföras under 2022/2023. 

Det allmänt rådande ekonomiska läget innebär att styrelsen arbetar proaktivt för att föreningen ska stå rustad inför utmaningar under det kommande året. Ökande kostnader till följd av inflationen, ränteläget och den uppjusterade tomträttsavgälden är några av faktorerna som styrelsen behöver ta ställning till för att föreningens ekonomi ska vara fortsatt stabil.

Styrelsen för dialog med vår revisor och SBC kring prioriterade frågeställningar, inklusive behovet av en höjning av årsavgiften, samt årlig justering för att avgifterna ska följa med i den övergripande kostnadsutvecklingen för att fortsatt täcka löpande kostnader och underhåll. 

Några av dom prioriterade underhållsarbeten som styrelsen arbetar med är renovering av lokalen, fönsterrenovering, renovering av vädringsbalkongen, 7:ans trappa samt renovering av garageportarna. En stor del av styrelsens arbete relaterat till underhåll är inhämtning av offerter för att jämföra kostnader och arbetsinsats inför beslutsfattande. Utöver inhämtande av offerter för ovan åtgärder har styrelsen inhämtat offerter för underhåll som fjärrvärme, samt övriga reparationer.