Nyhet september

Hösten börjar göra sig påmind genom svalare temperaturer och uppstart av aktiviteter efter sommarledigheten. I föreningen tar vi sikte på  höstensstäddag i början av oktober. Ta del av fler nyheter och information från styrelsen i nyhetsbrevet. 

Städdag

Den 9:e oktober är det dags för höstens städdag som börjar kl 10.00. Föreningen arrangerar städdagar för att hålla ned kostnaderna därför är det bra om alla kan vara med. Inom kort kommer lista över uppgifter som ska utföras. 

Styrutrustningen i undercentralen

Inför höstens sjunkande temperaturer har styrutrustningen i undercentralen som reglerar värmen bytts ut. Åtgärden var inte planerad eller budgeterad men nödvändig för att åter få ett fungerande värmesystem. Läs mer om underhåll i föreningen under Aktiviteter här>>>

Renovering av lokalen

Renoveringen av lokalen kommer ta fart inom kort och hantverkare kommer börja med att riva ut de slitna delarna och därefter måla och montera nytt pentry. Tror det kommer bli riktigt fint när allt är klart. 

Låna vindsutrymme 

Styrelsen har styrt upp styrelserutinen avseende "Låna vinddsutrymme" vilket bl. a. innebär att inga nycklar lämnas ut till 7.ans vindsutrymme, det är styrelsen som låser upp och låser utrymmet och förrådsnycklen skall förvaras i nyckleskåpet.   

  • Kontakta styrelsen innan du vill låna utrymmet ange vilken period du önskar låna vindsutrymmet.  
  • Styrelsen låser upp (om det avser 7.an) utrymmet så att du kan ställa upp föremålen för förvaring.  
  • Styrelsen sätter upp en lapp vid dina saker och anger namn, när föremålen senast skall vara borta (max 2 månader) samt anger att det godkänts av styrelsen. 
  • Styrelsen låser utrymmet (om det gäller 7.an) Inga nycklar lämnas ut. 

Nyckelpant

Styrelsen har beslutat att nyckelpant ska införas för samtliga medlemmar, med hänsyn till likhetsprincipen. Panten ska vara insatt senast den 1 december 2022. De nycklar man inte behöver och inte sätter in pant för ska lämnas tillbaka till Christoffer H innan 1 december 2022.  Så gör man för att sätta in pant.

Matning av fåglar

Hösten närmar sig och under årets kallare månader brukar fågelmatning förekomma i önskan om att underlätta för övervintrande fåglar. Tyvärr är det inte bara fåglar som lockas till lättillganglig mat, utan även skadedjur, som råttor och andra gnagare. För att undvika påverkan av skadedjur och sjukdomar har styrelsen beslutat att fågelmatning inte är tillåtet, vare sig på balkonger eller mark (ex trädgården). Vill du veta mer, ta del av artikel här>>>

Tvättmaskinerna

Tvättmaskinen är åter i bruk efter besök från tekniker som åtgärdat tvättmedelsfacket och häverten som lossnat.

Tips från teknikern:

  • Tvättmedelsfacken rengörs enklast genom att försiktigt torka ur med trasa. 
  • Vid behov, om större mängder tvättmedelsresten samlats i facket och runt hävertarna, bör det tas ur helt. 
  • Hävertarna ska ej sitta löst. Om dom lossnat trycks dom försiktigt tillbaka i skåran. 

Ökande kostnadsläge 

Under dom senaste månaderna har nyhetsflödet kring det ökande kostnadsläget till följd av stigande energipriser knappast undgått någon och inför årets kallare månader spås ytterligare ökningar. Vad innebär det för oss i föreningen? Kostnaden för el och uppvärmning kommer med största sannolikhet att öka ytterligare under vinterhalvåret och därmed påverka föreningens ekonomi. Genom enkla åtgärder och sparsamhet kan vi hjälpas åt att hålla kostnaderna nere, exempelvis genom att släcka belysningen i gemensamma utrymmen, som tvättstuga, källarutrymme, torkrum, samt att använda tvättmaskiner och torkutrustning sparsamt.