Nyheter från styrelsen - augusti

Vi hoppas att alla har haft en bra sommar. Här är lite information från styrelsen inför hösten. 

Obligatorisk städdag den 1:a oktober kl 10:00

Höstens obligatoriska städdag kommer gå av stapeln söndagen den 1a oktober kl 10:00. Vi återkommer med aktivitetslista lite senare, men boka det här datumet redan nu.  

Viktigt att komma ihåg är att man inte kan välja själv vad man vill göra utan vi prickar gemensamt av alla punkter på aktivitetslistan. Om någon eller några punkter är kvar så delar styrelsen ut dessa arbetsuppgifter i efterhand till de som inte närvarar. Det är allas gemensamma ansvar att sköta vårt hus med tillhörande trädgård och parkering, men tyvärr så är det cirka hälften av medlemmarna som bruka närvara på städdagarna. Det är inte acceptabelt att inte bidra och om vi inte får bättre uppslutning och engagemang så tvingas vi att lägga ut dessa arbetsuppgifter på entreprenad vilket kommer bli en mycket kostsam lösning som drabbar oss alla.

Information i föreningen och förbud mot ”arga lappar”
All information till medlemmarna i föreningen sköts av styrelsen. Det förekommer tyvärr lite för ofta att enskilda medlemmar sätter upp ”arga lappar” på väggar och övriga platser i fastigheten, som i när de har tejpats upp i vissa fall har skadat färg och andra ytskikt i våra utrymmen.

Vill man som enskild medlem kommunicera till övriga medlemmar eller om man har något att klaga på, så ska man kontakta styrelsen. Styrelsen kommer då att använda någon av de kommunikationskanaler som vi har i föreningen, som exempelvis anslagstavlorna, hemsida eller e-mail.

Blöta moppar på elementen i tvättstugan
Vi vill påminna medlemmarna om att inte hänga upp blöta städmoppar på elementen i tvättstugan.  Tyvärr rostar elementen av detta och det är mycket kostsamt att byta till nya.

Råttor i källaren
Vi har tyvärr haft problem med råttor i källaren. Anticimex har varit här och satt ut slagfällor som står till vänster om trappen i 7:ans källare. Anticimex har även fyllt igen ett hål som gissningsvis är orsaken till problemet. Om ni ser mus/råttspillning i era förråd så vill Anticimex veta detta, så vänligen kontakta styrelsen så för vi informationen vidare.

Parkering
Vi vill påminna om att våra portar inte bara är in- och utgångar utan också utrymningsvägar. I- och avlastning är tillåtet under korta perioder, men parkering framför portarna är inte tillåtet. Möjligheter till parkering finns i närområdet, exempelvis vid besök av familj och vänner.