Nyheter i föreningen - April

Vi ses i trädgården för årsstämma och städdag för att städa bort vintern och förbereda fastigheten och trädgården för sommaren. I nyhetsbrevet hittar du information inför årsstämman och annan viktig information för alla i föreningen att ta del av.

Årsstämma, nyckelredovisning och städdag

 Den 4/5 är det dags för föreningens årsstämma, med efterföljande städdag. I samband med årsstämman redovisas också medlemsnycklarna fysiskt till nyckelansvarig. Ej redovisade nycklar registreras som borttappade och debiteras med borttappad avgift.

Läs mer om nyckelrutinerna här (medlemsinlogg): Nyckelrutin | Brf Ahlviken 5, 7 (bostadsratterna.se)

Ta del av aktiviteterna på städdagen: Att göra - städdag vår 2024.xlsx

Tvättstugan

Vi är många i föreningen som nyttjar våra gemensamma tvättstuga och utrustningen. För att vår utrustning och utrymmen ska hålla länge och inte belasta vår förening med kostnader för underhåll eller ersättning för utrustning som behöver bytas ut är det viktigt att samtliga följer städrutinerna.

På hemsidan och i tvättstugan kan du ta del av samtliga rutiner för städning, exempelvis att första tvättiden i månaden innebär att man städar tvättstugan och torkrummet grundligt, inklusive en rensning av luddfiltren. När vi underhåller våra gemensamma utrymmen ökar inte bara trivseln för alla, utan våra utrymmen och utrustning håller längre. 

I tvättstugan finns också  tydliga instruktioner för var städutrustningen ska vara placerad. Den ska inte placeras in i skåp eller i andra utrymmen, utan finnas på avsedd plats för att alla enkelt ska kunna hitta den. . 

Läs mer här (medlemsinlogg): Tvättstuga | Brf Ahlviken 5, 7 (bostadsratterna.se)

Släck ljuset och stäng branddörrar

En påminnelse om att när ni använder tvättstugan, vinden eller andra gemensamma utrymmen är det viktigt att ni släcker ljuset efter er, både i tvättsugan, torkrummet, i källaren eller andra utrymen, detta för att undvika onödig elförbrukning vilket medför onödiga kostnader för föreningen. 

Kom ihåg att stänga branddörrar efter dig, exemplevis dörren mellan 7:ans källare och torkrummet, samt dörren mellan torkrummer och tvättstugan. 

Vinden

I föreningen finns möjlighet att under en begränsad period låna vindsutrymmet. Om du är intresserad av att låna vindsutrymmet är det viktigt att du följer föreningens rutiner, vilket innebär att man skickar in en ansäkan till styrelsen, inäntar godkännande och märker upp sina tillhörigheter men namn och period man önskar låna utrymmet för. 

Att upprätthålla brandsäkerheten och hålla våra gemensamma utrymmen i god ordning är det viktigt att samtliga följer rutinerna. Läs mer här (medlemsinlogg): lana_vindsutrymme.pdf (bostadsratterna.se)

Trädgården

Vi går mot varmare tider och snart är det dags att sätta igång med sommarens aktiviteter i vår vackra trädgård. Inom kort skickar styrelsen ut trädgårdsschemat, men innan dess vill vi påminna om att trädgårdsavfall som blad, kvistar och trädgårdsavfall i stort inte läggs i buskaget eller i syrenbersån eftersom avfallet kan orsaka mögelangrepp på träd och buskar. 

Sophantering

Styrelsen har tidigare informerat om att våra soptunnor är avseeda för hushållsavfall och organiskt avfall. Återvinningsbara sopor ska sorteras och slängas i lämpliga kärl på sopstationer. Tyvärr har vi noterat att det slängs större mängder återvinningsbara sopor, som kartoner och plast. Under april har vi även hittat en avsevärd mängd glasavfall, slängda i en påse i en av föreningens soptunnor. Att slänga krossat glas innebär en stor risk för skada, för medlemmar och externa, som exemplevis hanterar våra sopor. I mars månads nyhetsbrev informerade vi om Returrundan. Läs mer här >>>