Stupröret på trädgårdssidan åtgärdat

Stupröret på trädgårdssidan som gått ner från 7:ans tak och ner i tvättstugan har åtgärdats med ett förlängt stuprör och ränndalsplattor.

Enligt rekommendation från besktningsfirman har stupröret från 7:ans tak kopplats bort från det gemensamma stupröret som lett vatten ner i tvättstugan. Åtgärden vidtogs för att minska risken för översvämning, som riskerade att överstiga avloppets kapacitet vid kraftiga regn, vilket det tidigare har gjort. Genom att avlasta stupröret som samlat upp regnvatten från 7:ans tak leds istället vattnet ut mot trädgårdslänten via ränndalsplattor.

En påminnelse om att stuprören och fasad skall hållas fria från växtlighet och annat material (träskivor och dylikt) för att undvika att fukt samlas mot fasaden som kan skada ytan.  Klängväxter som tidigare använt fasaden eller stuprören som stöd skall istället stadgas upp med växtstöd för att förhindra att de letar sig upp mot stuprören och fasaden. Trädgårdsgruppen kommer inom kort att införskaffa ett växtstöd för att leda kaprifolen i 5:ans trädgård från stuprören. Finns behov av växtstöd för att leda bort klängväxter från 7:ans stuprör går det bra att kontakta trädgårdsgruppen.

Tänk på att vid parkering av bilar, mopeder eller cyklar ska ett område om minst en halv meter runtomkring stuprören på parkeringssidan hållas fritt från föremål för att torka ut och för att undvika skada på stuprör och lövfångare.