Juni bjuder på blomsterprakt och ny granne flyttar in

Sommaren visar sig från sin bästa sida och vår nyblivna 70-åring, Tage Elanders syrenberså, står i full blom. Sommarmånaderna brukar också vara tid för förändring. En lägenhet i 5.an har sålts. 

Ny styrelse invald

På årsstämma den 9 maj valdes en ny styrelse. På grund av avhopp hölls extrastämma den 3 juni då ny suppleant valdes in.  Den nya styrelsen består av följande medlemmar med respektive ansvarsområde:

  • Helene Nilsson – ordförande
  • Tomas Carrfors – sekreterare
  • Helena Jongeling – kassör
  • Johanna Nylander – fastighetsansvarig
  • Christer Rönnblad - suppleant

Nytt kontrakt för garage 540

From den 1 januari 2022 kommer Christer Rönnblad hyra garage 540. Nytt kontrakt har tagits fram av Andrea Hallencreutz i samråd med juristen. Nuvarande hyresgästen Äppelvikens Bil & Motor har, som tidigare informerats, delgivits om uppsägning och juristen har informerat styrelsen om att ingen skadeståndsanmälan har inkommit till Hyresnämnden. 

Nyckelinventering och nyckelrutin

Vid årsstämman utförde t.d nyckelansvarig Nathalie Sundström nyckelinventeringen av medlemsnycklarna enligt vår nyckelrutin. Flertalet av nycklarna redovisades men vi har fortfarande medlemmar som inte redovisat sina medlemsnycklar. En påminnelse om att samtliga nycklar ska redovisas fysiskt (ej bilder). Styrelsen letar nu en medlem som kan ta rollen som nyckelansvarig. Är du intresserad, hör av dig till Helen Nilsson. 

I avvaktan på att ny nyckelansvarig utses ska nycklarna redovisas till Johanna Nylander senast den 28 juni. 

Läs mer om rutinen här>>> och information här>>>

Inbrott i 7:ans källare - ökad uppmärksamhet under sommaren

Mitt på dagen den 17 juni skedde ett inbrott i 7:ans källare då glaset till källardörren krossades och samtliga förrådsdörrarna bröts upp. Styrelsen, Helena Jongeling och Tomas Carrfors, har polisanmält händelsen och haft kontakt med försäkringsbolaget. Källardörrens glas har ersatts och ny låscylinder har ombesörjts av Helena Jongeling. Då låset fortfarande kärvar något, trots smörjning, är det viktigt att man säkerställer att dörren går i lås för att undvika att obehöriga tar sig in. Ytterligare åtgärd av låssmed kan komma att behövas. Kostnaden för att ersätta glas och lås är ca 10.000 kr.

Under sommarmånaderna behöver vi hjälpa varandra att höja säkerheten genom att vara extra uppmärksamma och vaksamma. Det är viktigt att entrédörrarna inte står uppställda utan uppsikt då det ökar risken för att obehöriga tar sig in i fastigheterna. Om man öppnar fönstret i tvättstugan är det också viktigt att man stänger det ordentligt efter sig

Ny SBA rutin

Arbetet med att upprätthålla en god säkerhet avseende brand- och olycksfallsrisk i fastigheterna fortsätter och en SBA rutin tagits fram av Andrea Hallencreutz.  Brandskyddsteamet bestående av Tore Svensson och Christer Rönnblad har till uppgift att kontrollera fastigheterna minst 1 ggr/kvartalet. Har du frågor eller liknande avseende brand- och olycksfallsrisken kontakta teamet. Ta del av SBA rutinen här>>>

Underhåll

Efter fastighetsbesiktningen och framtagandet av underhållsplanen som gjordes tidigare i år har vi flera större underhållsåtgärder som behöver genomföras under året och kommande år. Inför 2022 års planerade underhållsarbeten behöver vi komma igång med offertinhämtning. Arbetet med att jämföra offerter och entreprenörer är ett viktigt led i att hålla nere våra kostnader och för att kunna planera underhållet och fastställa en korrekt budget. 

Tvättmaskinen

Offertinhämtandet för att ersätta den trasiga tvättmaskinen pågår fortfarande. Christoffer Havlind har inhämtat tre offerter och inväntar ytterligare offert för lagning av tvättmaskinen.

Målning av källargolv, väggar och snickerier 

Målning av väggar, källargolv och snickerier i 7:an är planerade och kommer att påbörjas inom kort. I och med att åtgärden med stuprören på parkeringssidan har visat sig fungera och avleder vatten från fasaden har källarvägg och golv i 5:an torkat och kan därmed även omfattas av måleriarbetet. Nathalie Sundstöm har kontakt med entreprenören för att besluta om startdatum för arbetet.   

Ny medlem i föreningen

Rebecka Ruthberg har sålt sin lägenhet och in flyttar Fredrik Hallstan som ny medlem i föreningen. Vi önskar Rebecca lycka till och välkomnar Fredrik i föreningen. 

Trädgårdsgruppen

Trädgårsdsgruppen för 5.an har utökats med Andrea Hallencreutz som kommer att ingå i 5.ans trädgårdsgrupp tillsammans med Rebecka Ruthberg som för 5.ans räkning köpt in och monterat ett kraftigare växtstöd, köpt in och lagt ut singel samt köpt in och planterat lavendel. Det som återstår att åtgärda i 5.ans trädgård är att köpa in ytterligare ett till växtstöd. Även ett växtstöd för 7.ans klängväxt ska köpas in. 

Städdagen

Nästan alla städuppgiter från städdagen är åtgärdade av medlemmarna det enda som återstår är målning av trappräckena i 5.ans trädgård som Rebecka Ruthberg kommer att ombersöja.