Sommarnyheter i föreningen

Juli månad inleds med härligt sommarväder som bjuder in till semesterkänsla och avkoppling. I månadens nyhetsbrev informerar vi om pågående aktiviteter och viktig information. 

Stegar

Det har uppdagats att det låg 2 stycken långa stegar i 7:ans trädgård längs med häckarna. Dessa är nu flyttade till källaren. Tänk på att inte lämna kvar stegar ute efter arbete runt huset eller i trädgården, finns risk att dessa skulle kunna användas vid inbrott. 

Under våren och försommaren är vi flera boende i huset som har sett suspekta aktiviteter på Ryggåsgatan, på kortsidan av huset vid garageportarna och vid längs med vår parkering. Exempelvis att bilar som inte hör hemma här eller har något ärende hit kör runt och stannar vid garageportarna en stund medan folk kortvarigt byter bil. Personer som inte bor här eller har ett ärende hit går omkring, framför allt på kvällarna, längs med parkeringen och står ofta vid lådan med grus. Vi har även vid två tillfällen haft personer som stulit saker i trädgården, sparkat omkull blomkrukor och vandaliserat växter. Vi får hjälpas åt att hålla koll och hör gärna av er till styrelsen om ni sett någon märklig aktivitet runt vår fastighet. 

Vi vill påminna om målning av balkongräckena som ska göras innan den 31 augusti. Se nedan länk för information/instruktion. Kom-ihåg att målningen även innefattar de franska balkongerna.

Instruktion

Tack Carina H för att du har ombesörjt målningen av balkongräcket på vädringsbalkongen på plan 1,5 i 5.an. 

Vi söker fortfarande frivilliga som kan ombesörja målning av gemensamma räcken i 7:an. Kontakta styrelsen om du vill anmäla dig.

Balkonger

Den grillning som är tillåten på balkongerna gäller endast el-grillar.

Blomlådor och dylikt som hängs på balkongräcket ska hängas innanför balkongräcket, se ordningsreglerna.

SBA

För att upprätthålla god säkerhet avseende brand- och olycksfall i fastigheterna har föreningens SBA team, bestående av Christer och Jonas, genomfört den kvartalsvisa kontrollen. SBA teamet har avrapporterat resultatet av kontrollen till styrelsen och noterat avvikelser för åtgärd. För att främja säkerheten samt underlätta kontrollen för SBA teamet ombeds samtliga medlemmar att inte förvara eller lämna privata föremål i gemensamma utrymmen, vind, trapphus och källare. Samtliga batterier i brandvarnarna är utbytta. Tack Christer och Jonas för att ni kontrollerar och åtgärdar. 

Styrelsen vill påminna om att inte är tillåtet att ställa saker i de gemensamma utrymmena.  Se ordningsregler och brandskyddsprotokoll.

7:ans vind

Vi har tidigare påmint om att tömma 7:ans vind på privata föremål. Vid genomgång noterades att det fortfarande förvaras föremål på vinden och ber er återigen att omgående, dock senast den 31 juli 2022, tömma den gemensamma ytan på privata föremål. De saker som fortfarande finns kvar på vinden efter den 31 juli 2022 kommer att hämtas och köras till tippen av extern firma, vilket innebär en kostnad för föreningen, som med allas insats kan undvikas.

Vind- och källarförråd 

Styrelsen har gjort en inventering och skiss över föreningens vinds- och källarförråd. Några förråd saknar koppling (lägenhetsnr.) till lägenhet. Vid ett ev. tillbud eller liknande, inbrott, vattenläcka, rördragningar m.m. vill styrelsen veta vem som använder sig av förråden. Styrelsen har tagit fram en skiss över förråden och märkt upp de förråd som saknar lägenhetsnr. med ett ?, sidan kräver inlogg. Vänligen återkoppla till styrelsen om uppgifterna inte stämmer och om det är du som använder dig av förråden markerade med ett ? på skissen.

Parkeringen

Under ett flertal veckor har medlemmar och styrelsen noterat att det förvarats dörrar på parkeringen, i direkt anslutning till fasaden. Styrelsen påminner om att förvaring av privata föremål, förutom den bil som tillhör nyttjanderättsinnehaveren,  tillåts inte på parkeringen eller grusgården. 

Parkett Vid SBA-kontrollen i 5.an hittades ett obrutet förpackning med fin parkett som inte tillhör föreningen. Förpackningen står i 5.ans trädgård, bara att hämta om någon vill ha, annars slängs det. 

Christoffer Havlind ny i styrelsen tar rollen som ekonomi- och nyckelansvarig. 

Glad sommar!